Geocaching, de Letterbox hybride-cache

Geocaching, een spelletje wat we al een aantal jaren spelen.
Men neme een GPS ontvanger, dit kan ook een smartphone zijn met de juiste software, zoekt op Geocaching.com een geocache op en gaat op zoek nabij de locatie naar de geocache. Meestal vind je hier een kleine trommel met een logboekje, of een fotokoker met een rolletje papier om je naam op te zeten. Er zijn diverse soorten caches, elk met een eigen idee. De drie meest voorkomende zijn de volgende:

  • De traditional, waar je 1 coördinaat hebt om de cache te vinden.
  • De multi, waar je veelal van punt naar punt loopt en de coördinaten bij elkaar moet zien te puzzelen tot je bij het eindpunt bent en de cache kunt gaan zoeken.
  • De Mystery, waar je meestal thuis een puzzel oplost om het juiste coördinaten te vinden.

Er zijn nog een heel aantal, veelal in onbruik geraakte types. Toch zijn er ook soorten die gewoon weinig gebruikt worden, en daar is de Letterbox hybride een voorbeeld van. Deze cache is in feite een normale cache, maar met een extra optie. In de cache vind je een stempeltje en een kaart. Deze kaart haal je er uit, je schrijft een berichtje en zet de stempel er op. Deze stuur je op naar de persoon die hem er in stopte. Vervolgens stop je er zelf ook een kaart in, welke je aan jezelf adresseert en een postzegel er op plakt.

Een poosje geleden zouden we een paar geocaches opzoeken en toevallig zag ik een letterbox cache op de kaart staan. Snel een kaart gepakt, postzegel en adres er op en op zoek. Zoals beloofd lag er inderdaad een kaartje in, de stempel en kon ik de kaarten dus omruilen. Altijd leuk om iemand die je niet kent een kaart te sturen, maar nog leuker is om een poosje later je eigen kaart terug te krijgen.
De vinder had het volgende geschreven:

Hallo Ivo-tje,
23-6-2013 hebben wij onze 1e cache gevonden.
Laat dat nou net een cache van jou zijn.
Beatles in Nederland
Leuk dat wij jou/jullie een kaartje sturen met onze 1e brievenbus cache.
Groet Sijn69

Misschien toch eens wat vaker een kaartje naar mezelf laten sturen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.