Lockpicking

Je ziet het soms in films of op tv, hoe handig ze met een klein setje gereedschap een slot openmaken. Lockpicking. Als hobby niet illegaal, zolang je het maar op je eigen sloten doet, of toestemming hebt van de eigenaar van het slot. Sommigen zien het zelfs als sport. Hoe zo’n slot werkt is natuurlijk een leuk iets om te weten, en als je dat weet, dan zou je hem in theorie dus ook open kunnen maken. Dus toen ik onlangs de kans kreeg om het eens te proberen maar een poging gewaagd. De eerste keer zit je minuten te prutsen voor je de bevredigende klik hoort waarmee het slot zich opent, maar na een paar keer oefenen en ook verschillende sloten te hebben geopend krijg je de handigheid door. Dus thuisgekomen toch maar een gekeken wat zo’n setje dan moet kosten. In China, een paar euro. Doen ze er nog een transparant oefenslot bij ook! Gelukkig was het pakketje dit keer snel, dus afgelopen weekend een aantal keren kunnen oefenen, stilstaand in de file nog wat geprobeerd omdat je dan op de auto’s let en dus meer op gevoel pickt.

Voor wie het leuk lijkt om het eens te proberen: Koop een lockpick setje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.