Mara en Ivo op Welp-Ouder kamp!

Elk jaar met pasen is er de HIT. Een serie scouting kampen, voor elke leeftijd wel iets leuks te vinden. Omdat we drie welpjes in huis hebben, toch eens gaan kijken wat er voor ze te doen was. Al snel kwamen we uit op Welp-ouder kampen. De ene met een hike en de andere op de fiets. Mara koos voor de fiets versie. Het Welp Ouder Avonturen Kamp. Aangemeld, spullen ingepakt en er op uit!

Aangekomen bij het parkeerterrein konden we onze spullen overladen in de aanhangers, bij het Scouting terrein in Baarn was het erg druk, we hadden de fietsen mee, dus mochten verderop parkeren. Allemaal prima geregeld. Op het kampterrein aangekomen werden we opgewacht door de rest van het team dat ons naar de fietsenstalling stuurde en het iets verder gelegen gebouw. Vlak daar naast was een mooi kampeerveld tussen de bomen gelegen. Eerst de lunch, dan de tent opzetten. Het thema was Middeleeuwen/Ridders, dus we konden ook meteen onze outfit aantrekken. Mara als jonkvrouw, ik als koene ridder 😉 We hebben de eerste middag een aantal spellen in het bos gespeeld, vooral Catan in het bos was erg leuk. Rennen van handelspost naar handelspost om je grondstoffen te ruilen en verzamelen om zo snel mogelijk je kasteel te kunnen bouwen. De kinderen speelden tegelijk een ruilspel met geld. Door met de kinderen te ruilen konden wij ook weer aan geld komen, dus allemaal erg goed uitgedacht.

Na het avondmaal was er nog een spel en een kampvuur, toen was het voor de welpen bedtijd. Echter stond er voor de ouders nog een activiteit op het programma. Ze zeiden niets, behalve dat we het niet wilde missen….

Nu is de slogan van Scouting “Laat je uitdagen!”, dat is ze dan ook zeker gelukt met deze activiteit: Vuurspuwen. Had het nog nooit gedaan, wist ook niet helemaal zeker of ik het wel wilde doen. Maar na een heldere uitleg me toch maar laten uitdagen.

De volgende ochtend na het ontbijt stond de fietshike op het programma. Een tocht van ongeveer 35km langs een aantal posten met verschillende route technieken. Door hier en daar wat af te snijden waren we met 42km op de teller weer terug op het kamp. De route technieken gingen niet helemaal zoals gewenst, en dat in groepen van 4 welpen en 4 ouders… Gelukkig hadden we de GPS mee zullen we maar zeggen, techniek die ik wel begrijp. Tussendoor hebben de kinderen genoten van pijl en boog schieten, over een kabel fietsen met je ouder als contragewicht, een klimwand, broodjesbakken etc. In de avond nog maar eens een spel en natuurlijk de bonte avond bij het kampvuur.

De laatste dag hebben we een creatieve ochtend gehad, zwaarden gemaakt, een katapult van knijpers en ijsstokjes, pionieren met bamboe, een riddergevecht en een potje knotshockey. Maar na onze laatste lunch was het dan toch echt tijd om de tent in te pakken en huiswaarts te keren.

Een geweldig leuk weekend, even lekker vader-dochter en leuke activiteiten. Een aanrader voor elke ouder met een welpje in huis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.