Bordspel: Jolly & Roger

Onlangs vroeg 999 games mensen om een nieuw spel te testen: Jolly & Roger!

De beruchte piraat, kapitein Roodbaard, is sinds een afspraakje met een zeemeermin van de aardbodem verdwenen. De vraag is: wie neemt de troon over? Jolly & Roger vechten het in dit spel uit!

De 4 booten liggen klaar, maar wie heeft de beste bemanning en mag zijn kapitein er op plaatsen? En hoe lang blijft deze er op? Lang genoeg om het schip te enteren en punten in je schatkist te spelen?

Elke speelbeurt pakt degene die aan de beurt is 5 kaarten en verdeelt deze in 2 groepjes. De andere speler mag 1 van de groepjes kiezen en met deze kaarten gaan spelen. Zet je ze in als bemanning van het schip in die kleur? Speel je hem uit als papegaai voor 1 punt? Of staat je kapitein er al op en kun je het schip enteren zodat je punten in de schatkist speelt. Zijn je kaarten op, dan speelt de andere speler zijn kaarten ook uit. Nu wissel je van beurt.

Je blijft dus elke beurt op je hoede, want zometeen is de bemanning aan de overkant van het schip sterker en verliest je kapitein zijn positie. En zijn de kaarten op en je hebt je kapitein nog op het schip, dan zijn de punten van het schip ook nog eens voor jou!

Het spel blijft spannend tot de laatste kaarten zijn gespeeld! En verdeel je ze verkeerd zal je tegenstander je genadeloos kielhalen!

Ben je al gevorderd kun je de 7 speciale kaarten toevoegen. Zet je het skelet in als bemanning? Haalt Kraken een bemanningslid van de andere speler van tafel? Of gebruik je de magie van Tortuga om de papegaaien om te draaien en zo je punten te verhogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.